MBO Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn Nivo 2 (1 jaar)

Algemeen

Bij de opleiding Dienstverlening: Helpende zorg & welzijn word je opgeleid voor een mooi beroep in de zorg. Ben jij dienstverlenend, zorgzaam, gastvrij en enthousiast? Voel je goed aan waar mensen behoefte aan hebben en werk je graag met mensen? Houd je van plannen, organiseren en praktisch bezig zijn? Wil jij een baan waar je veel kanten mee op kunt? Dan is de opleiding Dienstverlening: Helpende zorg & welzijn echt iets voor jou. Je leert naast je vaardigheden voor het beroep van Helpende extra vaardigheden. Hierdoor worden je kansen op een baan straks groter. Tijdens de opleiding leer je zaken als huishoudelijke en verzorgende vaardigheden, je leert hoe je moet helpen bij sociale en creatieve activiteiten en hoe je iemand kan begeleiden. Ook het bieden van zorg en ondersteuning van cliënten komt aan de orde tijdens je opleiding. De opleiding bestaat uit een algemeen basisdeel, een profieldeel en keuzedelen. Het profieldeel van de opleiding is gericht op de werkomgeving van Helpende Zorg en Welzijn. Binnen je profieldeel ga je stage lopen bij zorginstellingen en kinderopvangcentra, of bij een van onze eigen leerbedrijven.

Inhoud

Tijdens de opleiding staat de ontwikkeling van jouw talenten centraal. De opleiding Helpende Zorg en Welzijn is onderdeel van de brede opleiding Dienstverlening en is opgebouwd uit de volgende richtingen:

  • Medewerker Facilitaire dienstverlening
  • Helpende Zorg en Welzijn
  • Medewerker Sport en Recreatie

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde.

Toelatingseisen

Diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
Diploma VBO verzorging

Cursusduur

1 schooljaar
1 dag per week op school.
Daarnaast loop je stage voor minimaal 16 uur in een s-bb erkende instelling

Vervolgopleidingen

Met het diploma Helpende kun je doorstromen naar een niveau 3,  Verzorgende IG opleiding.

Diploma

Wanneer je aan alle onderdelen van de toetsing hebt voldaan ontvang je een MBO diploma.

Start data

Deze opleiding start september, november, februari, mei.

Locatie

De opleiding wordt gegeven in Rotterdam, Amsterdam.

Investering

€ 187,50 per maand, duur 12 maanden. Totaal € 1875,- Lesgeld vrijgesteld van BTW,

€ 600,- Examengeld vrijgesteld van BTW

€ 150,- Literatuur , cursusmateriaal

€ 250,- Administratie kosten

€ 150,-  Cito Nederlands en Rekenen

Het is mogelijk om een deel van de gemaakte studiekosten van je MBO opleiding die aansluit op je beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost in te dienen bij jouw belastingaangifte. In dit geval vergoedt de belastingdienst namelijk tussen de 37 en 52 procent (afhankelijk van jouw belasting-schaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro.

Inschrijven voor deze opleiding is vrijblijvend, uiterlijk 5 werkdagen na inschrijving wordt er contact opgenomen voor het plannen van een adviesgesprek.

Direct aanmelden ..of meer informatie aanvragen.

In het kort

Duur 1 schooljaar
Locatie Rotterdam, Amsterdam
Startdata februari, mei, september, november