MBO Verpleegkundige Nivo 4 VVT (18 maanden)

Omschrijving

Er is landelijk een grote vraag naar verpleegkundigen. Ben je in het bezit van een diploma Verzorgende 3 IG, dan kun je in 2 jaar jouw diploma behalen. Met het diploma verpleegkunde kun je aan de slag in allerlei beroepspraktijken en zorgsituaties: een verzorgingshuis, een instelling voor psychiatrie of verslavingszorg, woonvormen voor gehandicapten of bij de zorgvrager(s) thuis. Je werkt voor mensen met verschillende achtergronden, zoals: oudere zorgvragers, chronisch zieken, zorgvragers met een handicap, zorgvragers met psychiatrische problemen, vrouwen die op het punt staan te bevallen, kraamvrouwen en pasgeborenen. Bovendien dient het diploma als startkwalificatie voor verdere scholing zoals bijvoorbeeld de opleiding verpleegkundige.

Doelgroep

Verzorgende 3 IG gediplomeerden.

Werkzaamheden als verpleegkundigen

Als Verpleegkundige verzorg, verpleegt en begeleid je mensen die zorg nodig hebben. Je staat op eigen benen, maar je werkt niet op eigen houtje. Als verpleegkundige maak je altijd deel uit van een team van deskundigen. Betrokken en bevlogen houd je een vinger aan de pols. Je focus ligt zowel op herstel als op het handhaven of verbeteren van de kwaliteit van leven. Vanaf het moment van opname heb je direct contact met de zorgvrager en familie. Tal van verpleegkundige vaardigheden behoren tot jouw takenpakket. Denk aan wassen of injecteren. Kwaliteit en deskundigheid zijn doorslaggevend in je vakgebied. Vanzelfsprekend voer je hierover regelmatig overleg met collega’s en andere hulpverleners.

Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. De keuzedelen zijn; Digitale vaardigheden, Zorg en Technologie, Ondernemend gedrag

Inhoud

Tijdens de gehele opleiding wordt gewerkt met zogenaamde kerntaken en bijbehorende werkprocessen, die leiden tot de gewenste competenties.

 • Het bespreken en rapporteren van veranderingen in de verpleegsituatie.
 • Het voeren van teamoverleggen.
 • Het geven van voorlichting aan zorgvragers.
 • Omgaan met het geven van medicatie.
 • Correct uitvoeren van tal van verpleegtechnische vaardigheden.
 • Bieden van professionele zorg en aandacht aan patiënten.
 • Ondersteuning geven bij chronische en revaliderende patiënten.
 • Omgaan met specialisaties zoals bijvoorbeeld dementie.
 • Begeleiden van stagiaires.

We zorgen bij de opleiding mbo-verpleegkundige ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. De opleiding mbo-verpleegkundige duurt vier jaar. Je werkt vier dagen per week bij de instelling en je gaat een dag in de week naar school.

Je bent in dienst bij de instelling. Daar heb je een praktijkbegeleider die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak. Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van docenten die het vak kennen. De lesstof sluit aan op je werk als verpleegkundige.

Selectiecriteria

Stageplaats of leerwerkplek binnen de zorgsector is een voorwaarde om te kunnen starten met deze MBO opleiding Verpleegkundige.

Cursusduur

 • 1 dag per week naar school voor 2 schooljaren
 • Je dient tijdens de opleiding 24 uur per week te werken in een s-bb erkende instelling.
 • Studiebelasting 10 uur per week

Diploma / Certificaat

 • MBO diploma verpleegkundige nivo 4

Data

Deze opleiding start 2x per jaar in de maanden Februari en September.

Locatie

De verkorte opleiding verpleegkunde wordt gegeven in Rotterdam. 

Kosten

 € 263,-  per maand voor 24 maanden. (€ 3156,- Vrijgesteld van BTW per schooljaar)

€ 1560,- Examengeld vrijgesteld van BTW per schooljaar. ( De betaling verspreid over de examens.)

€ 400,-  Literatuur, cursusmateriaal

€ 250,- Administratie kosten

€ 150,- Nederlands, Rekenen, Engels

€ 75,-  Praktijk materialen pakket

Direct aanmelden ..of meer informatie aanvragen.

In het kort

Duur 2 schooljaren
Locatie heel Nederland
Startdata februari, mei, september, november